Groene curry
Groene curry woksaus is een heerlijk frisse, scherpe en kruidige woksaus, gemaakt van groene curry als hoofdingrediënten. De saus past goed bij vis, kip en groenten.
Voor dit wokgerecht kun je natuurlijk kant en klare groene currypasta gebruiken. Dat mag en is ook heel erg lekker, maar je kunt het ook zeer goed zelf maken. De Currypasta maak je met 3-6 groene pepers, 2 sjalotjes, 4 teentjes knoflook, 1 eetlepel fijngehakt citroengras, 2 cm gember, 1 eetlepel citroen of limoenrasp, 3 theelepels korianderpoeder, witte peper, 1 theelepel komijnzaad en 1/2 tl trassi (of 2 kleine ansjovis uit blik). Als je geen verse ingrediënten hebt kun je ook poeder gebruiken (meestal 1 theelepel als vervanging van vers). Doe alle ingrediënten in de keukenmachine of staafmixer en maal fijn tot een mooie pasta. Om het malen makkelijker te maken kun je een beetje water toevoegen.
Ingrediënten
Voor een half kopje heb je ongeveer de volgende ingrediënten nodig.
- 2 theelepels groene currypasta
- Halve theelepel maizena (opgelost in 1,5 eetlepel water)
- Half kopje kippenbouillon
- Halve theelepel sojasaus (Tip: Kikkoman Sojasaus)
- Halve theelepel suiker
Wij voegen aan deze heerlijke saus ook nog 1 theelepel vissaus toe. P.s. wij maken meestal iets meer dan een half kopje. Varieer door er een scheutje kokosmelk aan toe te voegen.
Bereiden
Pak een steelpan en doe hierin alle ingrediënten, behalve de Maizena. Breng aan de kook en laat 2 minuten zachtjes sudderen. Voeg tenslotte nog maïzena toe om de saus te binden en laat 1 min sudderen. De roerbaksaus is klaar voor gebruik.
De currypasta is een week tot twee weken te bewaren in de koelkast. Of vries het in kleine porties in, steeds precies genoeg voor één gerecht. De woksaus zelf gebruik je het liefst vers, zodat alle smaken direct tot hun recht komen.