Honing mosterd citroen
Dit is een woksaus met de pittige smaak van mosterd, een zuurtje van citroen en het zoete van honing. Tezamen vormen deze ingrediënten een heerlijke woksaus voor bijvoorbeeld groenten, rundvlees, kip en varkensvlees. Vooral bij kip vinden we hem erg geslaagd combineren.
Mosterd geeft deze roerbaksaus een scherpe of pittige smaak. De mosterd en de honing passen heel erg goed bij elkaar, doordat het zoete van de honing in balans is met de pittige mosterd. Tenslotte geeft de citroen in deze woksaus een frisse twist.
Ingrediënten
Voor dit recept maak je bij voorkeur gebruik van grove mosterd.
- Half kopje kippen bouillon
- 2-3 eetlepels honing
- 1 eetlepel sojasaus of ketjap manis (Tip: Kikkoman Sojasaus)
- 2- 3 eetlepels grove mosterd
- 2-3 eetlepels citroensap
- 1,5 theelepel maïzena (opgelost in 2 eetlepels water)
- Beetje zout
De keuze tussen soja of ketjap manis laten we aan jou. De ketjap manis maakt het gerecht iets zoeter, de soja het gerecht iets hartiger. Wij vinden persoonlijk de soja het lekkerst combineren, maar experimenteer eens! Wil je meer citroenaroma in de woksaus? Voeg dan een theelepel geraspte citroen schil toe(let op: allen het gele gedeelte, zo min mogelijk van het bittere wit mee raspen).
Bereiden
De woksuas is heel snel klaar te maken. De saus heeft namelijk maar een paar ingrediënten. Meng voor de woksaus de honing met de mosterd, het citroensap, de bouillon, de soja en de maïzena. Let er op dat de maïzena goed op wordt gelost. Voeg de saus toe nadat je het vlees en groenten geroerbakt hebt en laat de saus indikken samen met de andere ingrediënten van je wokgerecht in de pan.