/ Geen categorie / Lunchen

Lunchen

Het middageten is een van de belangrijkste maaltijden van de dag. Het is de maaltijd die je de energie weer geeft om er in de middag nog eens goed tegenaan te gaan. Wanneer je goed luncht voorkom je dat in de middag lekkere trek krijgt en gaat snoepen. De lunch is de laatste jaren ook steeds populairder geworden als sociale gelegenheid, even gezellig lunchen buiten de deur. Een perfecte gelegenheid om lekker te eten en bij te praten met vrienden of familie. In deze blogpost zullen een aantal verschillende lunchmogelijkheden besproken worden.

Lunch om mee te nemen

Wanneer je naar je werk of naar school gaat is het vaak het meest eenvoudig om zelf lunch mee te nemen. Je kunt kiezen voor de klassieker en een broodje smeren en meenemen. Dit is erg makkelijk om mee te nemen en snel even gesmeerd in de ochtend. Ook kun je ervoor kiezen om een bonensalade mee te nemen. Bonen bevatten veel eiwitten en zorgen voor een gevuld gevoel. Zo weet je zeker dat je genoeg gegeten hebt. Een bonensalade kun je zelfs de avond van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Dan hoef je het ’s ochtends alleen nog maar mee te nemen. Gevulde wraps zijn ook goede opties voor de lunch. Beleg je wrap met kruidenkaas, sla, tomaat en ei voor een heerlijke lunch. Maak een Mexicaanse variant en vul de wrap met rijst, bonen, kruiden en groente.

Franse lunch

In Frankrijk is het heel normaal om twee keer per dag warm te eten. De lunch is dan ook altijd een warme maaltijd. De Fransen verkiezen vaak een goed vullende soep op warme dagen. Voor een lekkere Franse lunch kun je een salade, stokbrood en een rijstgerecht maken. De Fransen nemen ook altijd de tijd voor de lunch om goed te eten.

De boerenlunch

Ook boeren eten vaak in de middag al een warme maaltijd. Groente, vlees en aardappelen zijn een perfecte maaltijd om in de middag te eten. Op de zondag eten boeren vaak in de middag een oer-Hollandse stamppot en in de avond een soepje. Het kan leuk zijn om eens een periode dit ritme op de zondag te proberen.

Smoothies

Smoothies zijn een perfect middel om veel vitamines binnen te krijgen. Neem als lunch een goed vullende smoothie en voeg naast veel groente en fruit ook havermout toe voor een extra verzadigd gevoel.

De lunch is een maaltijd die je dag doorhelpt. Wanneer je niet goed luncht merk je dit al gauw aan je snoepgedrag. Je kunt beter een goede lunch verkiezen boven moeheid en snoepen in de namiddag. Probeer eens te variëren met lunch om mee te nemen en ga voor een wrap of bonensalade. Ook kun je je laten inspireren door de boeren of Fransen en in de middag al een warme maaltijd eten. De lunch is een perfect maaltijd om lekker mee te kunnen variëren, voor meer inspiratie ga dan eens buiten de deur lunchen in Breda en zie wat er allemaal op het menu staat.