/ Over ons

Over ons en onze website

Wij willen gezond en bewust eten. Omdat wij een druk leven leiden hebben we door de week niet altijd tijd om uitgebreid te koken. Roerbakken biedt voor ons daarom een uitkomst om toch in korte tijd een lekkere en gezonde maaltijd met vlees en groeten op tafel te zetten. Natuurlijk niet elke dag, zoals we in onze studententijd deden, maar toch zeker wel twee dagen in de week.

over-ons-ingredientenGezond en bewust eten strookt echter met de kant en klare flesjes woksaus die je in de supermarkt vindt. Op de eerste plaats denken we dat deze flesjes niet altijd even gezonde ingrediënten bevatten. Smaakversterker, gemodificeerd, conserveermiddel, verdikkingsmiddel, e-nummers, kleurstoffen en conserveermiddelen zijn enkele van de ingrediënten die we op het etiket van een willekeurige verpakking aantreffen. Om nog maar niet te spreken over de grote hoeveelheid suiker die aan de sausjes is toegevoegd om ze voor iedereen 'lekker te maken'.

Natuurlijk zitten er in sojasaus en andere basis ingrediënten ook ngo wel wat minder positieve dingen (zoals veel zout), maar stukken minder dan in een flesje kant en klare roerbaksaus. Bovendien weet je exact wat je toevoegt aan ingrediënten en dat dit zeker geen conserveringsmiddelen, (kunstmatige) smaakversterkers, (chemische) kleurstoffen of andere vreemde goedjes zijn.

wokkenOp de tweede plaats zijn die flesjes ook nog eens hartstikke duur. Met de basis ingrediënten die je moet kopen om de woksaus recepten op deze website te maken kan je heel erg veel kant en klare flesjes saus maken. We hebben het uiteindelijke prijsverschil niet uitgerekend, maar we vermoeden dat dit aanzienlijk is.

Op de laatste plaats zijn zelf gemaakte woksauzen ook nog eens stukken lekkerder dan die uit de supermarkt. Je doet er in wat je zelf lekker vindt, past het recept en de ingrediënten aan naar jouw smaak en je kunt eindeloos variëren. Door gebruik van verse ingrediënten (en geen 'extracten' zoals in de pakjes uit de winkel) krijg je veel krachtigere en kruidige smaken die veel meer aansluiten op de smaken van je groenten en vlees in je roerbakgerecht.

Deze drie redenen (of eigenlijk vier, want homemade roerbak saus maken kost niet veel tijd) hebben ons doen aanzetten om deze receptenwebsite op te richten.  Wij hopen dat je de sauzen jullie smaken en inspiratie geven om jullie eigen variaties te maken. Heb je variaties op recepten of een eigen woksaus die je wilt delen? Voeg dan jou recept toe op de volgende pagina.

Like ons ook eens op facebook en deel je enthousiasme met anderen!