/ woksauzen / Thai kokos limoen

Thai kokos limoen

Deze Thaise kokos woksaus is gemaakt van kokosmelk, sojasaus en limoen. Kokosmelk geeft een fijn exotisch tintje aan gerechten. Wij vinden de smaak van kokos persoonlijk erg lekker. Deze zelfgemaakte roerbaksaus is erg lekker bij kip en garnalen.

Deze saus heeft daarnaast nog een heerlijke andere smaak, namelijk die van limoen. In combinatie met de licht zoetige smaak en romige textuur van kokosmelk is het zuurtje van de limoen een perfecte smaakmaker in een roerbakgerecht. Fan van kokos en op zoek naar een kruidige saus? Probeer dan eens de Bali (gele) curry woksaus.

Ingrediënten

limoen-kokos-thai-woksaus-receptDeze Thaise kokos limoen woksaus maak je van de volgende ingrediënten:

  • Driekwart kopje kokosmelk
  • 1 eetlepel vissaus
  • 4 eetlepels limoensap
  • 2 eetlepels sojasaus (Tip: Kikkoman Sojasaus)
  • 1 fijngesneden vers pepertje of halve theelepel gedroogde rode pepervlokken
  • 2 theelepel bruine suiker

Geen limoen in huis? Dan kun je eventueel ook citroen gebruiken voor deze woksaus. Eventueel kun je meer suiker toevoegen (raden we persoonlijk niet aan). Doe dit naar je eigen smaak, de één houdt van zoet en de ander van wat minder zoet. Voeg daarnaast naar smaak meer kokosmelk toe. Wil je een echte limoensmaak in de woksaus? Rasp dan de schil en voeg 1 a 2 theelepels rasp toe (begin met 1).Varieer tenslotte door er ook nog een rode pepertje in te verwerken en een aantal eetlepels korianderblad aan toe te voegen.

Bereiden

Er is bijna geen makkelijkere woksaus om te maken dan deze. Je voegt alle ingrediënten samen in een kom en roert voor gebruik alle ingrediënten nog eens goed door elkaar (suiker en pepertjes zakken naar beneden). De woksaus blijft maximaal 2 weken goed in de koelkast, maar voor de smaak is het beter deze direct te gebruiken.