/ woksauzen / Tomaat, rode peper en knoflook

Tomaat, rode peper en knoflook

Deze pittige woksaus bestaat uit een mix van knoflook, rode pepers en tomaat. De saus gaat perfect samen met garnalen of kip. Je maakt er een smaakvol knapperig en gezond wokgerecht mee.

Deze saus lijkt erg op de bekende szechuan woksaus (zie het recept hier), die nog een stukje kruidiger en simpeler te maken is dan dit onderstaande recept voor tomaat, rode peper en knoflook roerbaksaus.

Ingrediënten

tomaat-knoflook-chilipeper-woksausJe hebt voor dit recept de volgende ingrediënten nodig:

  • 3-5 rode pepers
  • 4-6 teentjes knoflook
  • 3-5 cm gember
  • 3 eetlepels tomatenketchup
  • 2 eetlepels lichte sojasaus (Tip: Kikkoman Sojasaus)
  • 200 ml kippenbouillon Water
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel azijn
  • Maizena

Bereiden

Snijdt de rode pepers, knoflook en gember heel erg fijn en fruit ze in een wokpan met een beetje olie gaar (2 minuten). Voeg vervolgens alle andere ingrediënten toe, behalve de maïzena. Na ongeveer 5 minuten koken voeg je 1 a 2 theelepels maïzena toe, opgelost in 2 eetlepels water, om de saus te binden. Kook nog 1 minuut en je saus is nu klaar voor gebruik. De saus blijft ongeveer 2 weken goed in de koelkast.