/ kennis / Waarom wokken zo gezond is

Waarom wokken zo gezond is

Wokken is populair vanwege de verse ingrediënten, korte bereidingstijden en smakelijke kruiden en sauzen. De ingrediënten worden in de wok in kleine hoeveelheden olie sterk verhit. Op die manier blijven de natuurlijke smaak, vitaminen en voedingstoffen van groenten bewaart (lekker knapperig en beetgaar) en krijgt vlees een krokant laagje en blijf het van binnen lekker mals.

Een mix van groenten: een divers dieet

In veel roerbakgerechten gebruik je een combinatie van verschillende groenten. Deze mix van wortel, paprika, ui, prei, champignons, spitskool, broccoli, paksoi, komkommer, pepers, taugé, mais, spinazie, en ga zo maar door, zorgt er voor dat je alle essentiële vitaminen en voedingstoffen binnen krijgt. In plaats van eenzijdig alleen maar een grote hoeveelheid van één groenten te eten, krijg je met veel wokgerechten een diversiteit van voedingstoffen binnen.

Geroerbakte groenten blijven knapperig en behouden hun vitaminen

Daarnaast worden de groenten niet gekookt, maar op hoge temperatuur in zeer korte tijd gegaard. Door de korte bereidingstijd blijven de ingrediënten hun gezonde eigenschappen behouden. Vitaminen, vezels en smaken blijven in de ingrediënten aanwezig en giet je niet weg met het kookvocht, zoals wij Europeanen normaal gesproken gewend zijn om te koken. Smaken blijven behouden en

Weinig vet

Wokken is geschikt voor bijna alle soorten vis, vlees, gevogelte en vegetarische alternatieven. Je kunt natuurlijk kiezen voor wat vettere soorten vlees, zoals spek, kippendijen en zalm, maar magere (vetarme) ingrediënten zijn vaak net zo lekker. Denk hierbij aan kipfilet, biefstuk of koolvis. Welke vis, vlees en gevogelte je ook toevoegt aan het gerecht, door de combinatie van groenten en eiwitten zet je door te roerbakken een gezond vetarm gerecht op tafel. Met de wok kun je de heerlijkste eenvoudige, lichte, verse en snelle gerechten bereiden. Eenvoudig, snel en lekker.

Woksaus recepten

Op deze website verzamelen we recepten van woksauzen. We beschrijven de bekende en minder bekende recepten. Een aantal zijn zo verrassend, dat je er waarschijnlijk nog nooit aan gedacht hebt, maar die je, nadat je eenmaal ontdekt hebt hoe verrassend gemakkelijk te maken zijn en hoe lekker ze smaken, telkens weer opnieuw wil klaarmaken. De recepten bieden vrijheid om binnen de kortste keren je eigen creaties op tafel te zetten. In combinatie met exotische specerijen opent de wok een heel nieuwe wereld aan smaken. Ontdek de mogelijkheden van het zelf maken van roerbaksaus en laat je inspireren door gezonde, lekkere en snel te bereiden sauzen voor vlees, groenten, vis, gevogelte en vegetarische alternatieven.